Staja Giriş Sınavı ilk başvuru işlemleri

Sınav bedelini yatırdıktan sonra, mutlaka TEOS Sistemiden sınav başvurunuzu yapınız.

Staja-Giris-Sinavi-ilk-basvuru-islemleri
Bu sınava Kanunun 4.maddesindeki genel şartlar ile 5/A-a maddesindeki öğrenim şartlarına haiz Lisans/Yüksek lisans mezunları başvuru yapabileceklerdir. Sınav test usulü ile aynı gün ve saatte merkezi olarak Ankara ve İstanbul’da yapılacaktır.

1. Staja Giriş sınavına ilk kez başvuru yapmak isteyen aday, bulunduğu ilin ya da bölgenin bağlı olduğu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına gitmeden önce başvuru bedellerini öder ve aşağıda yer alan evrakları hazırlar.

başvuru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bankaya yatırılan ücretler bir iş günü sonra saat 15:00 ‘de TEOS’a yansıtılmaktadır.Ödemelerini banka şubesinden yapacak olan adaylar mağdur olmamak için işlemlerini son güne bırakmamaları gerekir.
Staja Giriş Sınavına Staj Dosyası açtırarak ilk defa katılacak adaylar, Staj Dosya ve Başvuru Bedeli (960 TL) ve Staja Giriş Sınav Bedeli (150 TL) olmak üzere, toplam 1.110 TL’yi TEOS Sistemi üzerinden sanal pos ile 3 taksitle ödeyebileceklerdir. Bunun dışında yapılan ödemelerde taksitle ödeme kabul edilmemektedir.
2. Aday, TEOS Sisteminde kayıtlı değilse, http://giris.tesmer.org.tr adresine girerek sayfanın en alt kısmından TESMER Kayıt Formu’ nu tıklayarak istenilen bilgileri doldurup kullanıcı şifresi alır.
3. Aday, başvuru bedellerini; KREDİ KARTI ile TEOS sistemi üzerinden veya banka şubelerinden yatırır.

a. Aday, KREDİ KARTI ile işlem yapmak istiyorsa; http://giris.tesmer.org.tr adresinden TEOS sisteminde, “Para Yönetimi ve Yükleme” menüsüne tıklar. Açılan sayfada KREDİ Kartı ile işlem yapabilmek için yatırması gereken ücret türünü seçer ve KREDİ KARTI bilgilerini İŞ BANKASI’nın ekranlarında doldurur.

b. Aday, Banka Şubesine giderek işlem yapmak istiyorsa; T.C. Kimlik Numarasını belirterek başvuru ve sınav bedelini yatırır. Adayın başvuru aşamasında sıkıntı yaşamaması için mutlaka ücret yatırırken banka yetkilisine kendi T.C. Kimlik Numarasını vermek zorundadır. Sınav bedelini, Banka şubesine ödeyen adayın, ödeme bilgileri 1 iş günü sonra TEOS sistemine aktarılır.
4. Aday, http://giris.tesmer.org.tr adresinden kullanıcı adı ve şifresini kullanarak sisteme giriş yapar. “Kişisel işlemler” menüsünden eğitim, adres, telefon ve e-posta bilgilerini eksiksiz doldurur.
5. 4. maddede TEOS Sistemine girilen bilgilerde eksiklik olması veya T.C. Kimlik numarasında hata olması halinde; “Kayıt Durumu” ekranında işleminin hatalı olduğuna dair mesaj çıkar ve 4. maddenin tekrarlanması sistem tarafından istenir.
6. 4. maddede girilen bilgilerin doğru olması durumunda (T.C. Kimlik Nüfus Vatandaşlık İşlerinden kontrol edilir.) ilgili adayın kimlik, kütük ve ev adresi bilgilerinin siteme eklendiğine dair “Kayıt Durumu” ekranında bilgilendirme mesajı çıkar.Adayın, eksik ücret yatırması durumunda “Bakiye Bilgisi” ekranın en alt satırında “Bakiyenizde Yeterince Para Miktarı Bulunmamaktadır. Lütfen gerekli para yatırma işlemlerini yapınız” uyarısı gösterilir.
7. Adayın, eksik ücret yatırması durumunda “Bakiye Bilgisi” ekranın en alt satırında “Bakiyenizde Yeterince Para Miktarı Bulunmamaktadır. Lütfen gerekli para yatırma işlemlerini yapınız” uyarısı gösterilir.
8. Aday, tüm işlemlerini eksiksiz yaptıktan sonra ön başvuru kaydı gerçekleşmiş olur. “Staja Giriş Sınavı Ön Başvuru Formu” menüsünü tıklayarak yazıcı çıktısını alır. (Ön başvuru formunu alabilmeniz için bilgisayarınızda Adobe Reader programının yüklü olması gerekir.) fotoğraf yapıştırıp, imzalar ve Staj Başvuru Dosyası ile birlikte ikamet ettiği ilin ya da bölgenin bağlı olduğu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına başvuruda bulunur.
9. Evraklar:

a. Sınava başvuru formu (https://giris.tesmer.org.tr adresinden doldurulacak)

b. Odadan alınacak Staj Dosyasının 1.sayfasındaki form (Staj Başvuru Formu) eksiksiz doldurulacaktır.

c. Onaylı nüfus cüzdanı örneği (noter veya muhtarlıktan alınmış, fotoğraf zorunluluğu yoktur)

d. Resmi kuruma verilmek üzere Cumhuriyet Savcılığından veya e-devlet üzerinden alınmış adli sicil belgesi.Adli sicil kaydı olanların ayrıca mahkeme kararı fotokopisini de sunmaları gerekmektedir.

e. Noter onaylı diploma veya geçici mezuniyet belgesi, (Lisans ve yüksek lisans eğitimleri 3568 sayılı Yasa kapsamında olan adayların, her iki diplomalarını da noter onaylı getirmeleri zorunludur. Yüksek lisans eğitimini tezli yapanlar tezlerinin fotokopisini; tezsiz yapanlar ise Bitirme Proje Ödevlerinin fotokopisini teslim etmeleri gerekmektedir.) Kimlik bilgileri, diplomasının arka sayfasında bulunan adaylar, diplomalarının arka yüzünü de notere onaylatmak zorundadırlar. Noter onaylı olmayan diploma ya da geçici mezuniyet belgeleri kabul edilmemektedir.

f. 3 adet fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş, adayın kolaylıkla tanınmasına yardımcı olacak nitelikte olması gerekmektedir.)

g. Taahhütname (Bu form odadan alınacak dosyada mevcuttur.)

h. Staj Başvuru ve Dosya Bedeli ve sınav bedeli dekontu.
10. Aday, odaya geldikten sonra, oda yetkilisi, TEOS Sistemine giriş yapar. “TESMER MODÜLÜ” menüsü altında bulunan “SGS Bölümü” bağlantısına tıklar.
11. Açılan sayfada sol tarafta bulunan yan menü içindeki “SGS Başvurusu Ekle” bağlantısı tıklar.
12. Oda yetkilisi, kayıt yaptırmak için gelen adayın T.C. Kimlik numarasını (11 hane sayısal olmak üzere) girer, adayın sınava girmek istediği Sınav Merkezini (ANKARA veya İSTANBUL) seçer. “Kaydet Düğmesine” tıklar.
13. Oda yetkilisi; adayın getirdiği evrakları tek tek kontrol ederek “Evrak Bilgisi” ekranında ilgili evrakı getirdiğine dair “Tamamla” bölümünü işaretler.
14. Tüm evrakların oda yetkilisi tarafından kontrol edilmesi ve “Tamamla” bölümünün işaretlenmesi sonrasında “Başvuruyu Tamamla” ekranında “SGS BAŞVURUSUNU GERÇEKLEŞTİR” düğmesi aktif olur ve oda yetkilisinin ilgili düğmeye basarak, başvuruyu tamamlaması beklenir.
15. Başvuru tamamlandıktan sonra “Başvuruyu Tamamla” ekranında “Başvuru işlemi gerçekleşmiştir. Kişinin kütük sayfasına gitmek için buraya tıklayınız.” yazısı belirir ve “BURAYA” ifadesi tıklanarak adayın kütük sayfası görüntülenir.
16. Oda yetkilisi tarafından, web kamerası ile adayın fotoğrafı çekilir.
17. Oda yetkilisi tarafından, yapılacak ön büro işlemleri bu kadardır. Bu aşamadan sonraki işlemler aday gittikten sonra yapılabilmektedir.
18. Oda yetkilisi, https://giris.tesmer.org.tr TEOS Sisteminde bulunan arama kutusuna # yazdıktan sonra adayın T.C. Kimlik Numarasını yazarak adayın SGS dosyasını bulur “SGS BİLGİSİ” menüsünü tıklar, kişinin özet bilgilerinin yer aldığı form açılır, bu form üzerinde bulunan “Detay” bağlantısına tıklar, adayın “Kişisel Bilgiler” sayfasına ulaşır. “Kişisel Bilgiler” kütük sayfasını açar. Adayın dosyasından bilgileri kontrol edilir, yanlış olan bilgiler düzeltilir, eksik olanlar tamamlatılır ve kayıt edilir.

Kaynak: Muhasebe Network

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir