Kendini pazarlamada devrim: Self marketing

Çalışma hayatının profesyonelleri pastadaki paylarını artırmak adına yepyeni kişisel gelişim tekniklerine başvuruyor. Son dönemin vazgeçilmez trendi ise; self marketing

kendini-pazarlamada-devrim-self-marketing

DİLARA TAHMAZ – BUGÜN GAZETESİ

Rekabetin gün geçtikçe kızıştığı iş dünyasında ayakta kalabilmek artık tam anlamıyla mücadele işi! Profesyoneller iş bulabilmek ya da istedikleri pozisyonlara gelebilmek adına, iyi bir üniversite mezuniyeti, yabancı dil bilgisi ya da sertifika programlarının yanı sıra ‘farklılaşma’ adı altında etkileyici özelliklere sahip olma durumundalar.

İŞ HAYATINDA DA İNOVASYON
Neticede pasta büyük olsa da, kişi başına düşen pay gittikçe azalıyor. Hal böyle olunca da dünya çapında yaygınlaşan kişisel gelişim teknikleri, daha da önem kazanmaya başlıyor. İş hayatında inovasyonun önem kazanması; başarı, kariyer ve yüksek gelir peşinde koşan personelleri harekete geçirdi. Çalışma hayatının yeni trendi: Self marketing yapmak!
 KENDİNİ MARKALAŞTIRMA ADINA
Self marketing kavramı kişinin kendi kendinin reklamını yapması ve marka değerini artırması olarak tanımlanıyor. Kurumsal çatı altında ezilen bireyin, yalnızca bağlı bulunduğu markanın pazarlamasını yapması artık fazlasıyla ‘modası geçmiş’ olarak tanımlanıyor. Bunun nedeni; kişinin işini ve dolayısıyla kendini sevmemesi durumlarında ortaya çıkabilecek verim düşüklülüğü. Oysa self marketing kavramında profesyoneller hem kendini hem de yaptığı işi pazarlayabiliyor. Kendisini bir marka olarak gören personel, markasını geliştirmek için kişisel gelişimini tamamlarken; farklılaşmayı da ihmal etmiyor.
AMAÇ: KONUNUN UZMANI OLMAK
Self marketing’i kariyer odaklı bir yaşama biçimi haline getiren kişinin yapması gereken; markalaşmayı hedef olarak belirlemek. Markalaşma sürecinde bireyin kendini bir konu hakkında tam anlamıyla profesyonelleştirmesi gerekiyor. Öyle ki sürecin sonunda uzmanlaşılan konu hakkında akla gelen ilk isim olmayı başarabilsin. Kariyer odaklı yaklaşımın en önemli detayı da bu zaten. Bir çalışma disiplini hakkında uzmanlaşarak ülke hatta dünya çapında aranan bir isim, kısaca marka haline gelmek.

EN ÖNEMLİ MARKA KENDİMİZ

İş yönetimi uygulamaları konusunda yazdığı kitaplarıyla dünyaca ünlü şöhrete kavuşan Yazar Tom Peters, “Kendinizi Markalaştımanın 50 Yolu” isimli kitabında bireyin yönetmesin gerektiği en önemli markanın kendisi olduğuna vurgu yapıyor. Peters, profesyonel iş hayatında markalaşmak için kişinin ‘Yüzde 100 övünç kaynağı olabilecek bir işte mi çalışıyorum? Böyle bir işte çalışmak için ne yapmalıyım Kendime hayır diyebiliyor muyum” gibi soruları kendine sorması gerekiyor.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir