ANCAK… BAZI DURUMLARDA HALEN DAHA YAPILABİLCEKLER VAR
1- İnceleme sonucu 02.08.2021 tarihinden önce vergi dairesine intikal etmesine rağmen hala vergi ceza ihbarnameleri tebliğ edilmeyenler var ise; ihbarnamelerin tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde yasa kapsamında başvuru yapabilirsiniz. Vergi aslının yarısı silinir, v.ziyaı cezalarının tamamı silinir.
2- 30.04.2021 tarihinden önceki dönemlere ait vergi aslına bağlı olmayan cezalar için her zaman 7326 sayılı kanun kapsamında başvurabilirsiniz. Örneğin Ocak 2021 dönemi ile ilgili bir B Formu vermeme cezası için 7326 sayılı yasadan faydalanabilir ve 2022 yılında bile bu cezayı %75 indirimli ödeyebilirsiniz.
3- Matrah artımı hatalı beyan edilip eksik tahakkuk ettirilmişse, idare tarafından fark tahakkuk ettirilecek bu fark ilk taksit ödeme süresi içinde peşin olarak ödenecektir.
4- Kayıtlarda olup fiilen olmayan malların çıkışı için Eylül ayına fatura kesenler Kdv beyannamesi verme süresine kadar (26.10.2021) eğer vermeleri gerekiyorsa EK-21 beyannamesini de vermeleri gerekiyor.
5- Stok artırımı ya da stok çıkışı yapanlar var ise; Eylül ayına ait B formunda bunları beyan etmeleri gerekiyor.
6- Birden fazla işyeri olmasına rağmen yasal süre içinde sadece 1 adet işyeri için SGK yapılandırması yapanlar ilk taksit ödeme süresinin sonuna kadar yazılı olarak başvurmak kaydı ile diğer işyerleri içinde başvuru yapabilirler. Şubesi ya da şehir dışında şantiyesi olanlar için önemli.
7- Gerçek kişi işverenliği için başvuru süresi içinde SGK yapılandırması yapanlar, ortağı olduğu şirketten kaynaklanan borçlar için ilk taksit ödemesinin sonuna kadar yapılandırma talebinde bulunabilir.
8- 30.04.2021 tarihinden öncesine ait fiiller nedeniyle kesilen İPC’ler 13.11.2021 tarihine kadar tebliğ edilirse yapılandırma yasasından yararlanabilir ve İPC %50 olarak ödenebilir.