İşssiz Kalanlara Yapılan Destekler 2021

İşsiz Kalan Arkadaşlarımızın.. İŞKUR tarafından İşsizlere Yapılan Destekler Hakkında Bilgilendirilmesi ; 2021

  1. 10 AY MAAŞ DESTEĞİ: Son 3 yılda en az 600 gün primleri olan ve son 120 günde iş akdi devam eder iken işten çıkartılanlara işsizlik ödeneğinden destek maaşı ödeniyor. Bu destek çalıştığınız dönemlerde maaşlarınızdan kesilen işsizlik primi ödeneklerinden sağlanıyor.
  • İŞBAŞI EĞİTİMİ VE HARÇLIK DESTEĞİ: İŞKUR’a kayıt yaptıran işsizler işbaşı eğitim programlarına da katılabiliyor. İşbaşı eğitim programları haftada 45 saat, ayda 26 gün olarak destek uygulanmaktadır.
  • MESLEK EĞİTİM KURSU DESTEĞİ : İŞKUR’a kayıtlı işsizler, açılan kurslara katılıp yeni bir meslek ediniyor. Kurslar, günlük en az 5, en fazla 8 saat ve haftada 6 günü geçmemek üzere en az 30, en fazla 40 saat alabiliyor. Mesleki eğitim kursları sayesinde mesleği olmadan iş aramanın güçlüğünü bir nebze ortadan kaldırabiliyor, iş hayatında ne kadar çok meslek birikimi varsa o kadar aranılan çalışan olmak avantaj sağlamaktadır.
  • İŞ’TE ANNE PROJESİ : Bu proje kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan, İş kulübü faaliyetlerinden faydalanan ve akabinde işbaşı eğitim programlarına ya da istihdam garantili meslek eğitim kurslarına katılan kadınlara günlük 110 lira zaruri gider ödemesi yapılıyor. Kadınlara yönelik yapılan bu destek gerçekten önem arz etmektedir. Bilinçli bir şekilde ekonomik gücünü elinde tutmak günümüz toplumunda özellikle kadınlar açısından büyük önem arz etmektedir.
  • ANNELERE 400 LİRA KREŞ DESTEĞİ: İmalat sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına veya sanayi sektöründeki meslek eğitim kurslarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 lira bakım desteği ödemesi yapılıyor.
  • DANIŞMANLIK HİZMETİ : İŞKUR işsizlere danışmanlık hizmeti de veriyor. İş ve meslek danışmanları işsizlerin istihdamı için destek sağlıyor. Bunun için ilave bir ücret de alınmıyor. Danışmanlık hizmeti doğru kullanılırsa yönlendirmeler sayesinde uygun iş bulunabilinir.
  • SAĞLIK PRİMLERİ ÖDENİYOR :**Önemli bir destek olarak gördüğüm , İşsizlik ödeneği alan ya da işbaşı eğitim programları veya meslek eğitim kurslarına katılan işsizlerin iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile Genel Sağlık Sigortası Prim giderleri karşılanıyor. İşsiz kalan insanların bir şekilde iş arama sürecinde sağlık primlerinin ödenmesi kişiler açısından sosyal bir yardım olarak önem taşımaktadır.

SMMM Özlem BALCI

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir